Ön tudja, mi az előnye a Hikvision HeatPro kamerasorozatnak?

2021-09-23

A HeatPro sorozatú kamerák termikus videoelemzéssel rendelkeznek kültéri védelmi célokkal. A megfigyelt objektumok hőmérsékletének mérésével, a tűzkockázatok felderítésére és a kialakuló tüzek detektálására is képesek. Mindezt valós idejű riasztásokkal teszik.

Hikvision HeatPRo

 

A sorozat számos különböző modellt és opciót tartalmaz, bi- spektrumú vagy monochrom lencsékkel. A kamerák számos megoldásba építhetők, például zökkenőmentesen működnek az NVR-ekkel, az AX PRO riasztórendszerekkel, sőt, a Hik-Connect segítségével valós idejű telefonos riasztásokhoz is alkalmazhatók.

Minden hőkamera alapvetően infravörös fény spektrumban működik.

Minden test az infravörös tartományba tartozó elektromágneses sugárzást bocsájt ki magából, ha hőmérséklete nagyobb az abszolút 0 foknál. Minél melegebb egy test, annál több energiát bocsát ki magából.

Miből választhatunk?

Kétféle típusból és kétféle kivitelből válaszhatunk. Megjegyezzük, hogy léteznek PTZ kivitelű kamerák is, de azok nem tartoznak ebbe a termékcsaládba.

A két választási lehetőségünk: hagyományos hőkamera, illetve bispektrális. Ezek azon eszközök, melyek a hagyományos hőkamera mellett egy látható fényű kamerát is tartalmaznak.

A hőkamerák konfigurálása és kettős ellenőrzési szükséglete az eddigiekben speciális szakértelmet, plusz idő és energia igényt követelt meg a telepítőktől, üzemeltetőktől. Az új kamerasorozatot a fentiek figyelembevételével fejlesztették. Egyszerűbb telepíteni ezeket az eszközöket, így a szakemberek több időt tölthetnek az optimális működés és a lehető legalacsonyabb téves riasztási arány konfigurálásával. Amit viszont célszerű megjegyezni, hogy nagyon széles körben lehet beállítani és kalibrálni a kamerát.