Avigilon Adaptív Videó Analitika

 Példátlan biztonság az értékek preventív őrzésére Zseniális elemzési technikák HD felbontáson Az Avigilon HD minőségű videóra építve kínálja az analitikai megoldást, mely példátlan az iparágban. A HD felbontás, a minta-alapú (pattern-based) analitikai algoritmus, valamint a példán keresztüli tanítási módszer (Teach-by-example) használata révén az Avigilon vezetővé vált a preventív védelmet nyújtó videó elemző technikákban.

 Pontos azonosítás
analytics_patternbasedanalytics.jpgAz Avigilon analitikai megoldása két különböző forradalmi technológiának köszönheti a magas fokú pontosságot az objektum felismerésben.
Az első a minta-alapú (pattern-based) algoritmus, mely lehetővé teszi a mozgások és azok karakterisztikájának beazonosítását. Megkülönböztet embereket, illetve járműveket, de a megfigyelés során figyelmen kívül hagyja a helyszín szempontjából nem fontos egyéb aktivitást.
A másik módszer a példán keresztüli tanítás (Teach-by-example), mely lehetőséget ad az operátornak a visszajelzésre, hogy a riasztások pontosságát tovább növeljük a rendszerben. Ezáltal képesek vagyunk tovább finomítani az analitikai eszközök beépített öntanulási képességeit.
Ennek következtében az Avigilon magasabb szinten biztosítja a pontosságot, illetve a jóval kevesebb téves riasztást.

Gyorsan és könnyen telepíthető
Az önálló tanulási képességeire támaszkodva az Avigilon HD kamerák és a Rialto eszközök képesek azonnal észlelni, megtanulni az adott környezetet, alkalmazkodni a változásokhoz manuális kalibrálás nélkül. Ez egy új szintet biztosít a könnyű telepítésben, ami eddig elképzelhetetlen volt az analitikai alkalmazásokban.

Kiemelkedő megelőzés, lehengerlő képrészletekanalytics_kepreszletek.jpg
Pre és post incidens kezelés
Az azonnali és pontos objektum felismerés és besorolás, a HD videók optimális azonosítási teljesítménye a megrendelő számára páratlan héjvédelmet ad, hogy biztonságban tudhassa a személyi és vagyoni értékeit.
Az Avigilon analitika párosítva az Avigilon nagyfelbontású kamerákkal kifogástalan kerületi (perimeter) védelmet nyújt, hogy a szükséges részletek és ellenőrzés megdönthetetlen bizonyítékot szolgáltasson.

Nyitott megközelítés, nyitott eszközök
nyitott_eszkozok.jpgAdja hozzá a harmadik féltől származó kamerákat rendszeréhez
Az Avigilon adaptív analitikájának kiaknázásához nem szükséges kidobnia a már létező befektetését, eszközeit. Az Avigilon Rialto készülék (ahogy a többi Avigilon eszköz) könnyen integrálható harmadik féltől származó analóg vagy IP kamerával, amely lehetővé teszi, hogy valós időben, preventív jelleggel ellenőrizze a megfigyelt területet.

Készítette: Tóth BenceAvigilon 2MP Full HD csőkamera beépített videó analitikával
Fejlett preventív őrzés
A 2 Megapixeles HD csőkamera adaptív videó elemző technológiát használ, pontosan ismeri a gyanús mozgásokat, embereket, járműveket, hogy maximális héjvédelmet adjon, biztosítva a távoli helyek, értékek fejlett kerületi védelmét. A kamerában található adaptív IR technológia abban segít, hogy mindez a sötétben is megbízhatóan működjön.

Beépített analitikai szabály példák:
Ember vagy jármű mozog az adott területen
Ember vagy jármű áthalad egy virtuális kerítésen
Ember vagy jármű lézeng az adott területen
Ember vagy jármű megáll az adott területen
Ember vagy jármű belép/elhagyja a megfigyelt területet
Ember vagy jármű rossz irányba halad
Túl sok vagy túl kevés személy van a biztosított területen

A videó analitikás HD csőkamera egyesíti az Avigilon népszerű IP videós technikáit és az analitika előnyöket.
A kamera egyéb jellemzői: Onvif, PoE, IP66 por és víz elleni védelem, IK10 védelem, Zoom adaptív IR akár 60 méterig, SD kártya foglalat.


Avigilon Rialto - intelligens analitika kamerák számára
Az Avigilon Rialto eszközzel az analitika könnyen elérhetővé válik adott megfigyelő rendszerben, legyen az IP vagy analóg. Használatával képes a már jelenleg is működő rendszeréhez fejlett analitikai szabályokat alkalmazni, csökkentve a téves riasztások számát. A Rialto egy gyors és egyszerű módja a valós idejű válaszadást igénylő alkalmazások kivitelezésének.

Az Avigilon analitika osztályokba sorolja az embereket és a járműveket, mialatt figyelmen kívül hagyja a normál eseményeket, úgymint mozgó fák, levelek, árnyékok, visszatükröződések az üvegről, vízről. A fejlett minta alapú analitika érzékeli, nyomon követi és osztályozza a figyelt aktivitásokat. A legnagyobb kihívásokkal rendelkező kültéri esetekben is extrém módon lecsökken a hibás riasztások száma, a hibás jelzések aránya, mialatt az azonnali értesítés biztosított marad adott gyanús eseménynél.