Hikvision Smart Managed Switchek - bemutató

2024-03-18

Ismerje meg cikkünkből a Hikvision Smart Managed Switchek előnyeit

 

A Hikvision switchek között többféle típus található, a legegyszerűbb asztali switch-től egészen a professzionális, menedzselhető switch-ekig, amelyek közül több modellben is megtalálható a Smart Manage funkció.

 

Példaként nézzük: a Hikvision DS-3E1318P-EI/M switchet.

A termék nevéből kiolvasható, hogy ez a switch 16 + 2 portos; erre a „18”-as szám utal a megnevezésben. Az „I” betű pedig azt jelzi, hogy Smart Managed switchről van szó.

E funkció segítségével lehetőség van „Extended mód” konfigurálására, amellyel akár 300 m-re is lehet a switchtől a kamera, bár így 10 Mbps-ra csökken a sávszélesség. Emellett mindegyik porton ki- és bekapcsolható a PoE megtáplálás is.

 

A Smart Manage funkció előnyei

A Smart Manage biztosítja ezen switchek IVMS-4200, Hik-Central szoftverekbe, illetve Hik-Partner Pro alkalmazásba történő egyszerű illesztését. Ezáltal könnyen és gyorsan tudjuk az előbbiekben felsorolt funkciókat konfigurálni, illetve a portot/portokat újraindítani, tiltani.

Ezen felül riasztásokat kapunk, ha valamelyik eszköz leszakad a hálózatról, ha új eszköz került a hálózatra, valamint, ha a hálózatunk túlterhelt.

A Smart Manage funkció már korábban is megjelent néhány switchben, majd a sikerének köszönhetően mára egyre több típusban érhető el.

 

A különböző programokba, illetve applikációkba illesztés nagy előnye a gyors konfiguráláson és monitorozáson felül, hogy lehetőségünk van egyszerűbb hibák távoli, gyors orvosolásra is.

 

Ezekkel az extra funkciókkal a Hikvision switchek még jobban megfelelnek a mai kor elvárásainak.

 

A legnépszerűbb Hikvision Smart Manage switchek

 

 

DS-3E1105P-EI

Hikvision - Switch, POE EI sorozat, Smart 100Mbit PoE switch, 60W, 4+1 port

 

 

DS-3E1309P-EI

Hikvision - Smart 100M POE switch, 110W, 8+1 port

 

 

 

DS-3E1318P-EI

Hikvision - Smart 100M POE switch, 230W, 16+2 port

 

 

DS-3E1326P-EI

Hikvision - Smart 100M POE switch, 370W, 24+2 port