Hikvision Auto NVR funkció

2024-03-21

A Hikvision elkötelezett abban, hogy a telepítők és rendszerintegrátorok számára minél zökkenőmentesebb legyen egy új videómegfigyelő-rendszer kiépítése, konfigurálása, így az aktuálisan forgalomba kerülő NVR-ekre fejlesztett új firmware-ek számos hasznos új funkciót kínálnak. Ezek közül az egyik legfontosabb az Auto NVR funkció. Ismerje meg cikkünkből!

 

A legutóbbi frissítések közül a legfontosabb újítás az indítási varázsló még több konfigurációs lehetőséggel való felruházása és ezzel együtt az Auto NVR funkció bevezetése.

 

A Hikvision NVR-ek első indításakor, ahogy ez korábban is volt, eszköz aktivációra van szükség, amellyel együtt a rögzítő az IP csatornák jelszó beállítására is kötelezi a folyamatot végző személyt. Korábban az indítási varázsló futása közben egyesével lehetett csatornánként hozzárendelni az IP kamerákat az eszközhöz, miközben az aktivációs folyamat is végbe ment.

 

 

Ezzel szemben az új Auto NVR E-UI – V4.75.000 firmware-rel ellátott hálózati rögzítők a csatorna jelszó megadása után a még nem beaktivált IP kamerákat automatikusan keresik az ethernet hálózaton, majd beaktiválják azokat és IP cím módosítást hajtanak végre az eszközökön, hogy azok megfelelő hálózati tartományba kerüljenek, illetve elkerüljék az IP cím ütközést a helyi hálózaton.

 

Így az indítási folyamat befejezése után a rendszer azonnal üzemképes állapotba kerül, mely után már csak a speciális beállításokat kell konfigurálni.

 

 

Erre az új funkcióra fontos odafigyelni, mivel úgy tűnhet, mintha az ügyfél már korábban beaktivált, használt kamerákat vásárolt volna, holott csupán az NVR végzi el az indítási szerepkörét.

 

A fent leírtakból látható, hogy új videómegfigyelő rendszer kiépítése esetén érdemes az IP kamerák hálózatra illesztésével várni, ha a telepítő nem szeretné, hogy a rögzítő automatikus beállításokat hajtson végre a kamerákon.

Tehát a rögzítő alap konfigurálásának befejezése után érdemes csak táp alá helyezni a kamerákat, mivel ellenkező esetben az automatikus aktiválás és jelszóbeállítás végbemegy.