FireClass MAE IP felügyeleti szoftver

2020-06-10

A FireClass Console Multi Account Engine, vagyis FC MAE a Fireclass IP felügyeleti szolgáltatása, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a különböző telephelyeken lévő, vagy egy helyen lévő több központból álló FireClass intelligens tűzjelző rendszereket egy programban felügyeljék.

 

Akár 32 db FC500-as sorozatú panelt (FC501, FC510, FC520, FC503, FC506) lehet csatlakoztatni a szoftverhez az FC500IP3 modulon keresztül, melynek segítségével meg tudjuk jeleníteni a rendszerek valós idejű állapotát. A szoftver figyelmezteti az operátort, ha az egyik megfigyelt rendszerben valamilyen jellegű esemény (hiba, riasztás) történik és így azonnal megkezdődhet a beavatkozás.

 

 

 

 

Miért hasznos az FCMAE szoftver?

A tulajdonosok egyetlen munkaállomásról nyomon követhetik a különböző városokban vagy országokban lévő telephelyeken (üzletek, irodák, raktárak stb.) lévő tűzjelző rendszerek állapotát.

A tűzjelző rendszereket karbantartó alvállalkozók, vállalatok az FC MAE használatával értesítést kapnak minden esetleges hibáról még a helyszínre érkezés előtt.

 

 

 

 

Hogyan is működik az FC MAE?

A szoftvert egy Ethernet hálózathoz csatlakoztatott Windows alapú munkaállomásra kell feltelepítenünk, ezek után a központokban elhelyezett FC500IP3 modulok segítségével Etherneten keresztül tudjuk felügyelni a paneleket. A rendszerek állapotát ezután lekérdezzük, és a „lámpák” megfelelő színnel világítva jelzik az aktuális státuszt.

Az állapotjelző „lámpák” valós idejű visszajelzést nyújtanak a létrejött kapcsolatról és figyelmeztetik a felhasználót, ha a kapcsolat megszakad. Emellett prioritást ad az állapot eseményeknek, így az operátor mindig látja a legfontosabb eseményt.

Az FC MAE egy könnyű és átfogó felügyeletet nyújt nem csak az üzemeltetőnek, de a karbantartó cégeknek is.