Jövőálló okosotthon rendszer – Chameleon a DSC Hungáriánál

2023-01-13

Mitől okosotthon egy okos otthon? A Chameleon rendszere milyen igényekre kínál megoldást? Válaszok és további információk cikkünkben.

A jövő otthona az okos otthon, ami gondoskodik a lakóiról. Egy jó okosotthon biztonságot, kényelmet, kikapcsolódást, feltöltődést ad és nem utolsó sorban energiatakarékos. Egyes funkciók automatizálása, „okosítása” intelligens megoldás ugyan és ad már bizonyos szintű kényelmet, de valódi okos otthonról akkor beszélhetünk, ha a különféle funkciók egymással is tudnak kommunikálni és ezt a tulajdonságukat a jövőben is meg tudják őrizni, ezzel pedig maximálisan ki tudják szolgálni a lakók igényeit.

Kapcsolat a jövővel

A Chameleon okos otthon rendszere nem csak a most vagy a közeljövőben jelentkező igények megvalósítására alkalmas, hanem egy olyan alapot biztosít, ami akár 10 év múlva is lépést tud tartani a technológia fejlődésével.

A Chameleon a Smart Home, azaz okos otthonok technológiájának egyik vezető gyártója és szolgáltatója. Kiemelt előnye, hogy egy strapabíró, rugalmas alapinfrastruktúrát ad, amivel nemcsak az időjáráshoz, a család életritmusához és a hangulatukhoz alkalmazkodik, hanem a következő generációs rendszerekhez is.

Segítségével olyan hálózat építhető ki, aminek az elemei képesek kommunikálni egymással. Mivel a tervezők a jövőt tartják szem előtt, ezért egy olyan rendszert alkottak, ami a későbbiekben is bármikor szabadon bővíthető – és az új elemek képesek együttműködni a régebbiekkel. Ezért is mondjuk, hogy a Chameleon okos otthon a jövő otthona.

 

További előnye a Chameleon rendszernek, hogy könnyebben és gyorsabban telepíthető, mint a korábbi rendszerek, többek között a szabvány villanyszerelési modell miatt, ráadásul elérhető áron, akár kisebb, 50-60 nm-es lakásokhoz is.

A rendszer teljes szabadságot kínál a felhasználó számára: az alkalmazásban rengeteg beállítási lehetőség megtalálható, a hangvezérlés is működik, többek között Google Home-mal, Amazon Alexával, de akár Apple HomeKittel is.

Az okosotthonban ráadásul megtarthatjuk a hagyományos kapcsolókat is, így az automatizálástól tartózkodó felhasználók is könnyebben megbarátkozhatnak vele. Ugyanakkor a vezérlés annyira egyszerű, hogy azoknak sem okoz gondot, akik még sosem találkoztak hasonlóval.

Funkciók, okos otthon megoldások:

  • beléptetés: ujjlenyomat, számkód, NFC kártya, Bluetooth, kaputelefon vezérlés, jogosultságkezelés
  • biztonság: ajtó és ablaknyitás, biztonsági kamerák, kaputelefon-vezérlés, mozgásérzékelés, tűz, füst és CO2, vízfolyás-érzékelés/főcsap elzárás, üvegtörés érzékelés, időjárás érzékelés, riasztó, pánikgomb
  • fűtés, hűtés, szellőztetés
  • árnyékolás: redőny, napvitorla-, függöny vezérlés, árnyékolási képek
  • világítás és fényerővezérlés, RGB fények, hangulatvilágítás, világítási képek, multiroom audio
  • energia: konnektorvezérlés, fogyasztók vezérlése, mérőórák távoli leolvasása
  • öntözés: balkonláda és kertöntözés, öntözési képek, fagymentesítés
  • wellness: szaunavezérlés, medencevezérlés,
  • a fentiek távoli vezérlése és automatikus vezérlése

A korszerű okos otthon kialakításához szükséges Chameleon termékek már megtalálhatóak a DSC Hungária kínálatában, egyszerűen rendelhetőek webshopunkból és ajánlat kérhető üzletkötőinktől.

Chameleon L1 szintű oktatás a DSC Hungáriánál

Határozottan bízunk benne, hogy a DSC Hungária és a Chameleon közötti összefogás a jövőbe mutat. Ennek az együttműködésnek az egyik első lépéseként L1 szintű Chameleon telepítői tréningeket szervezünk a partnereink részére, melynek célja a hardver elemek és a rendszerstruktúra megismerése.

Az oktatást a Chameleon szakembere tartja, a képzésre a dscakademia.hu címen lehet jelentkezni.

Nagyon innovatív termékcsoportról van szó, számos újdonság várható a közeljövőben is. Ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy ismerkedjen meg vele képzésünkön.