Kantech KT-1 ajtóvezérlő központ

2020-05-08

A Kantech legkisebb és egyben legújabb ajtóvezérlő központja a KT-1-es, amely a nagyon népszerű és a telepítők által nagyon kedvelt KT-100-ast váltotta. Olyan egyajtós központ, amely Ethernet, illetve RS485 porttal is rendelkezik a kommunikációhoz.

A rendszer egyik újdonsága hogy, tápellátása történhet POE-s switch-ről is. Ez esetben nincs szükség külön tápegységre, illetve az ehhez szükséges erősáramú kábel kiépítésre sem. A szakmában folyamatos a vita, hogy a vezérlők és a szoftver kommunikációjához egy saját buszvonalat -RS485-et telepítsünk-e, vagy a már meglévő IP hálózatra illesszük azokat? Az előbbi kábelezése drágább, de minden más rendszertől független. Az utóbbi telepítése gyorsabb ugyan, de a rendszer kommunikációja nagyban függ a hálózat elemeitől. 

A Kantech esetében tehát mindkét kialakítás lehetséges, és csak attól függ, hogy a megrendelő melyik mellett dönt.

Tavaly jelent meg a Kantech legújabb és a mai műszaki igényeknek megfelelő olvasó családja, mely az ioSmart nevet kapta, melyben az RS485 mellett Wiegand 26 kimenet is helyet kapott a kommunikációhoz. Az olvasási frekvencia 13,56MHz-es, amelyhez a Kantech kifejlesztett egy egyedi kártyakódolást, melynek SSF nevet adta. A KT-1-es vezérlő rendelkezik olyan dedikált RS485-ös porttal, amelyen keresztül AES-128 bites titkosítással történik a kommunikáció a vezérlő és az ioSmart olvasó között. 

 

 

 

 

A KT-1 ajtóvezérlők már standalone üzemmódban is felprogramozhatók, tehát nem szükséges hozzá az EntraPass szoftver, hanem IP cím alapján az ajtóvezérlő webes felületén keresztül is konfigurálható a rendszer. 

Kisebb rendszerek esetében, ahol nem indokolt az EntraPass szoftver a megrendelő költséget tud ezzel megtakarítani. Természetesen a beépített web-es felületen keresztül lehetséges ugyanúgy a felhasználók kezelése illetve az ajtók üzemeltetése is, illetve minden olyan beállítás is, ami egy beléptető rendszernél elvárható.