UNV - Biztonságos fesztiválozás!

2019-10-01

Az EXIT szerényen, de mégis bátran indult még 2000-ben, amikor diáktüntetések zajlottak Szerbiában a szabadság és a demokrácia mellett. Ami egy mozgalomnak indult, az ma már a világ az egyik legrangosabb zenei eseménye.

Az európai fesztiválszezon egyik legütősebb bulija az újvidéki (Novi Sad) Péterváradi erődben (Petrovaradin Fortress) kap helyet.

Az EXIT az évek során odáig jutott, hogy a világ 60 országából összesen 2,5 millió látogatót tud minden évbe megmozgatni.
Az Uniview átfogó videómegfigyelési megoldást szállított a zenei fesztivál számára. A projekt nehézségeit a nagy távolságok a többszintű és a történelmileg védett helyek voltak, amelyek korlátozták és megnehezítették a telepítést.

Több mint 50 Uniview kamerát telepítettek az erőd minden fontos és kiemelt részére (bejáratok, kapuk, kereszteződés, alagutak stb.) melyekkel folyamatosan tudták a tömeg mozgását és viselkedését követni, elemezni, ezáltal hasznos információt szolgáltatni a biztonsági személyzet számára a gyors és hatékony reagálás érdekében.

A rendszer összetettségét mutatja a felvonultatott kamerák fajtájának, típusának és felbontásának sokszínűsége.

A rendszer installálása során 4-8MP cső/dómkamerák fix és motoros zoom-os kivitelben, 20-30x-os motoros zoom-mal rendelkező PTZ kamerák, nagyfelbontású panorámakamerák és Starlight technológiával felvértezett eszközök kerültek beüzemelésre.

A fent említett eszközök mellett természetesen Uniview smart POE NVR-ek is telepítésre kerültek.

Ezek a rögzítők valós időben az elvárt minőségben továbbították a biztonsági szolgálat megfigyelőközpontjába mind a képi tartalmat mind az előre definiált analitikai funkciók átjelzéseit, azonnal értesítve az biztonsági személyzetet a területen történő eseményekről a nap 24 órájában a rendezvény teljes ideje alatt.

Az Uniview által fejlesztett és alkalmazott egyedi megoldások úgy, mint a U-Code a Defog funkció a Corridor mód és nem utolsó sorban Starlight technológia mind hozzájárultak ahhoz, hogy a fesztivált teljes területén zavartalanul szórakozhasson mindenki.