UNV Lighthunter - Hogy mindent mindig tisztán láthass!

2020-02-14

A megfigyelőrendszerek iparága rohamos technológiai fejlődést diktál. Az Uniview most egy korábbi problémás területre nagyobb hangsúlyt fektet, ami nem más, mint az alacsony megvilágítású vagy akár az emberi szem számára teljesen sötétnek tűnő területek hatékony, részletgazdag színes megfigyelése.

 

Amikor leszáll az éj!

A bűnügyi statisztikai adatok alapján az elkövetett betörések és rablások jelentős részét sötétedés után vagy az esti, hajnali órákban követik el, amikor a sötétség leple alatt könnyebben, bátrabban tudnak mozogni az elkövetők azt gondolván, hogy a sötétség a szövetségesük és gondosan, jóbarát módjára megőrizi minden aljas titkukat 😊.

A „sötét CCTV” középkor!

A „hagyományos” kamerák az eddig alkalmazott technológiai megoldások korlátaiból kifolyólag nem tudtak minden esetben értékelhető és mindenki számára elfogadható megoldással szolgálni, ha fényviszonyok az optimális alá csökkentek.

Az eddigi cél a sötétben is tiszta, értékelhető és „használható” felvétel, illetve kép készítése volt.

Ezt az igényt régebbi kamerák esetében egy utólag felszerelt külső infravetővel vagy az újabb modellek esetében már a gyárilag beépített IR megvilágítással oldották meg. Ezeknek a megoldásoknak köszönhetően nagymértékben növekedett a biztonsági kamerás megfigyelőrendszerek hatásfoka.

Ezekben az esetekben a legnagyobb gondot az jelentette, hogy a felvétel, illetve a kép egy fontos jellemzője, paramétere tűnik el a felvételről ez pedig a színinformáció!

Ez a paraméter lényegesen hozzájárul a megfigyelőrendszerek hatékonyságához, hiszen nagyban megkönnyíti az azonosíthatóságot, például egy jármű márkája, színe esetén, vagy egy elkövető/ gyanúsított hajának és ruházatának színének összehasonlításakor.

Bújjunk elő a sötétségből!

Hogy ehhez a lényeges képi információhoz hozzá tudjunk férni, számos egyedi megoldást hívott életre az UNV.

  1. A korábbiakhoz képest fizikailag megnövelte a képérzékelő (CMOS) méretét (1/1.8) és optimalizálta a képfeldolgozás folyamatát.Ennek a ténynek köszönhetően nagyobb lett a fényérzékenység, aminek egyenes következménye, hogy rosszabb fényviszonyok mellett is jobb képminőséget tud produkálni az ilyen érzékelővel felvértezett IP kamera.
  2. Létrehozta a U-ISP (ultra-image signal processing) technológiát. Az U-ISP egy új generációs zajcsökkentő technológiát kínál a jel-zaj arány javítására és az elmosódás csökkentésére. Hatékonyan csökkenti az elmosódást az objektumok mozgásakor, így biztosítva egy realisztikusabb felvétel/kép megjelenítését.
  3. Nagyobb rekeszérték.

Ennek köszönhetően több fény (foton) jut el a képérzékelő felületére, aminek következtében jobb, fényesebb, részletesebb képet kapunk végeredményül.

A fent felsorolt újítások kombinációjának köszönhető az UNV egyedi megoldása a LightHunter.

A LightHunter technológia így páratlan részletességet, fényerőt és valósághű színeket biztosít, valamint tiszta képeket rendkívül gyenge fényviszonyok mellett is.

Az UNV LightHunter kamerák felhasználhatók iskolákban, közterületeken, parkolókban, bevásárlóközpontokban, repülőtereken, szállodákban, kórházakban vagy bármilyen alacsony illetve rossz megvilágítású területeken.