Második generációs AcuSense Hikvision IP kamerák - videó a célobjektum keresés beállításáról

2021-03-31

A videórendszerek fejlődése az elmúlt időszakban rohamos ütemet vett. A régebbi videórendszerek egyszerű észlelési funkciókat biztosítanak, úgy, mint mozgásérzékelés, a vonalátlépés és a behatolás észlelése. Ezeket a videótartalmakat a rendszer külön-külön kezeli, viszont így gyakran téves riasztást idézhet elő.

 

A 2. generációs (G2) Hikvison AcuSense termékcsalád mély tanulási algoritmusoknak köszönhetően pontosabb detektálást, osztályozást, keresést eredményez. A cél a hibás riasztások minimalizálása.

A Hikvison AcuSense-nek nevezett mélytanulási algoritmusok elsődleges célobjektumai az emberek és a járművek. Ezen metaadatok a célobjektumból kivont jellemző attribútumadatok, amelyek az adat visszakereséséhez használhatók. Így a rögzített felvételeken a célobjektum keresésnek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban tudunk riasztási eseményre keresni.

 

 

Miért is jó a riasztások minimalizálása?

Gyakorta előforduló probléma a vakriasztás, amit különböző események, mint például szélsőséges időjárás, falevél lehullása vagy éppen kisállatok idézhetnek elő. Ez túl sok haszontalan információt eredményez, amit nagyon nehéz kezelni és sok időbe telik a számunkra hasznos információt kiszűrni.

A mobiltelefonos alkalmazásnak, a Hik-Connectnek köszönhetően könnyen, hatékonyak tudjuk nyomon követni, visszakeresni, rögzíteni a fontos videó riasztások felvételeit.


YouTube videónkban megnézhetik, hogy hogyan kell beállítani a célobjektum keresését!

A videó megtekintésért kattintson a YouTube ikonra!


Várjuk jelentkezését a soron következő webináriumunkra.

Téma: Második generációs AcuSense Hikvision IP kamerák

2021. április 7., szerda 10:00

Jelentkezéshez kattintson IDE!