Ismerje meg a Hikvision HiTools Delivery szoftvert!

2024-02-22

Aki Hikvision rendszereket telepít biztosan találkozott már az SADP Tool szoftverrel, akár számítógépen akár okostelefonon Hik-Partner Pro applikációba integrálva. Ezt a szoftvert a Hikvision fejleszti évek óta hálózatfelderítésre, sajátgyártású ethernet hálózatra ültethető eszközei számára.

Az SADP Tool fő feladata, hogy megtalálja a LAN hálózaton lévő eszközöket, majd a segítségével beaktiválhassák és jelszóval láthassák el ezeket. Az említetteken felül két elengedhetetlen funkcióval rendelkezik. Az első, hogy elfelejtett jelszó esetén a szoftver használatával lehet visszaállítási jelszót kérni. A második kifejezetten hasznos képesség a Hik-Connect fiókról történő eszköz leválasztás, amennyiben például tulaj váltáson esett át egy NVR.

A fentiek alapján nyilvánvaló, hogy a telepítők és rendszerintegrátorok számára nélkülözhetetlen ez a program. Azonban az SADP Tool ennyiben ki is meríti a képességeit.

 

Az eszközbeállítás folytatásához már, ha ingyenesen hozzáférhető megoldáson gondolkodunk, akkor web böngészőt, IVMS-4200-at, vagy Hik-Partner Pro-t kell használnunk.

Az IVMS-4200 rendkívül hasznos videó menedzsment szoftver, azonban indítása nem villámgyors és a számos funkció között könnyű elveszni a beállításokban. A Hik-Partner Pro nagyon stabil és könnyen kezelhető applikáció, de akinek nem kényelmes egy telefonon elvégezni minden beállítást, annak marad a web böngészős konfigurálás. Ebben az esetben a Pluginokkal való probléma merül fel, hogy vajon aktuálisan melyik böngészőn is fog megfelelő módon megjelenni az eszköz webfelülete.

 

Ezekre a problémákra kínál megoldást a HiTools Delivery szoftver, amely a Batch Configuration utódja. A HiTools Delivery megtartja az összes hasznos funkciót, amellyel a Batch Configuration és az SADP Tool rendelkezik és mindezt egy új, felhasználóbarát kezelőfelületbe foglalva újítja meg.

 

 

A korábban említett tulajdonságokon kívül, melyeket a szoftver elődjeitől örökölt, ki kell emelni a beépített webfelület megjelenítést, amely úgy működik, mint az IVMS-4200 webfelület megjelenítési struktúrája.

 

 

Továbbá a Batch Configuration utódjaként képes a csoportos eszköz firmware frissítésre, újraindításra, aktiválásra, idő beállításra és gyári alaphelyzetre állításra is.

 

 

Az eszközbeállítás elvégzéséhez elegendő egyszer felhasználónév és jelszó alapján a HiTools Delivery-hez rendelni a termékeket, majd onnantól kezdve egyetlen kattintással elérhető a beállítások menüből az eszközök webfelülete.

 

Összefoglalva: érdemes kipróbálni a Hikvison HiTools Delivery telepítői szoftvert, mivel hasznos funkcióival megkönnyítheti az eszközkonfigurációs folyamatokat.

 

A HiTools Delivery az alábbi linken keresztül tölthető le:

https://www.hikvision.com/en/support/tools/hitools/cl7f0143d2c781a3e3/