Hikvision Smart Hibrid Light kamerák - okos megvilágítás, változatos felhasználás

2023-08-09

A Hikvision Smart Hibrid Light technológiája ötvözi az eddig jól ismert hagyományos IR LED-es fekete-fehér éjszakai képet és a látható fehér fényű ColorVu színes éjszakai képet. Ismerje meg részletesen cikkünkből!

 

Többféle éjszakai mód

 

A Smart Hibrid Light technologiával rendelkező kameráknál 3 különböző éjszakai mód közül lehet választani.

 

IR mód

Ebben az esetben a kamera ugyanúgy működik, mint egy általános Hikvision kamera. Az IR LED-ek akkor kapcsolnak be, amikor elég sötét van, ilyenkor a kamera képe fekete-fehér.

 

Látható fehér fényű mód (alapértelmezett mód)

Ebben az üzemmódban a kamera úgy működik, mint egy ColorVu kamera. A fehér fényű LED akkor világit, ha elég sötét van. Ilyenkor a ColorVu kamera képe továbbra is színes képet ad.

 

Intelligens mód

Ez egy speciális mód, amikor a kamera IR és fehér fényű LED-eket is használ, de nem egyszerre. Ez a mód a VCA (vonalátlépés, területre riasztás, stb) esemény beállításával együtt működik. 

Ha nincs VCA riasztás, a kamera IR/fekete-fehér módban marad.  Azonban, ha ember vagy jármű kiváltja a VCA riasztást, a kamera fehér fényű/színes módra vált, majd az esemény végén a kamera visszakapcsol IR módba.

 

Ha nincs a területen ember vagy jármű, a kamera IR módban van,
fekete-fehér képet ad.
VCA riasztás esetén a kamera fehér fényű / színes módra vált,
élénk színekkel és részletgazdag képpel.
Az esemény végén a kamera visszakapcsol IR módba.

 

A Smart Hibrid Light kamerák előnyei

 

Az intelligens mód használatával csökken a sávszélesség és a tárhelyhasználat, mivel a színes módban a színrészletek rögzítése sokkal nagyobb sávszélességet/tárhelyet használ, mint az IR mód. VCA szabálysértés esetén, mégis tökéletes képet kapunk a fehér fény és a ColorVu technikának köszönhetően.

 

Másik előnye, hogy most már olyan helyekre is lehet telepíteni, ahol korábban problémát okozott a fehér fény folyamatos működése.

 

Nézze meg a kínálatunkban elérhető Hikvision Smart Hibrid Light kamerákat ide kattintva!