FireClass címzett pontszerű érzékelői, az FC460 termékcsalád

2020-06-04

A FireClass címzett tűzjelző rendszerének termékcsaládjába többféle pontszerű érzékelő megtalálható, melyekből kiválaszthatjuk az adott telepítési helyre legmegfelelőbbet. Az FC460 típusú érzékelők a FireClass digitális protokollt használják, így megbízható kommunikációt biztosítanak a címzett központokkal.

 

A FireClass FC460 érzékelők a legjobbat nyújtják az osztályukban, és képesek a tűz széles körű érzékelésére. A termékkör magába foglalja a füstérzékelőt, hőérzékelőt, a kombinált füst- és hőérzékelőt, valamint a füst, hő és CO multiszenzoros érzékelőt is.

Az optikai füstérzékelőnél 3 különböző érzékenységi szint állítható, a hőérzékelő 3 különböző érzékenységi módra programozható, a kombinált hő- és füstérzékelő pedig magába foglalja mindkét érzékelési mód beállításait, melyeket a napszaknak megfelelően választhatunk meg.

Alvási kockázat esetén az FC460PC tripla multiszenzor érzékelő a megfelelő, mert a tüzek széles skáláját képes érzékelni, beleértve a lassú tüzeket is, amik az égő bútorokra jellemzőek. A rugalmas mód kiválasztásával az FC460PC tripla multiszenzor érzékelő korai jelzést biztosít a téves jelzések magas arányú kiszűrésével, ideális szállodai alkalmazáshoz.

Az eszközök automatikus önellenőrzése biztosítja az érzékelők működését minden körülmények között és a 360°-os riasztási és hibajelző LED azonnali rálátást biztosít minden eszközre. Az érzékelőkhöz többféle aljzat, valamint kiegészítő tehető fel, melyek megkönnyítik a telepítést. A normál FC4B típusú érzékelő aljzaton kívül izolátoros, FC4B-I típusú aljzat is elérhető.

 

FC460P optikai füstérzékelő

A jóval barátságosabb környezetben, ahol az előforduló tüzek lassú égésűek, a tereket optikai füstérzékelővel védhetjük. Az érzékenység megválaszthatósága széles körű alkalmazási lehetőséget biztosít. Választhatunk alacsony, normál, illetve magas érzékenység közül.

 

FC460H optikai hőérzékelő

A hőérzékelő két módban is alkalmazható, akár fix hőmérséklet érzékelőként, akár hősebesség érzékelőként is beállítható. A leggyakrabban olyan területeken használják, ahol magas a porszint, vagy ahol a környezet kizárja a füstérzékelők használatát. A beállítható módok: A2S (fix), A1R (hősebesség), CR (hősebesség).

 

 

 

 

 

 

FC460PH kombinált füst- és hőérzékelő

A tűzérzékelés széles skálájával rendelkezik, a lángoló tüzektől a parázsló tüzekig. A kombinált hő- és füstérzékelő széles körben használható, csak úgy, mint könnyű ipari, kiskereskedelmi, vagy irodai környezetben. Több engedélyezett módban és érzékenységben működik, amelyek dinamikusan váltogathatók, hogy megfeleljen a környezeti körülményeknek.

Választható módok füstérzékelő esetén a normál és a továbbfejlesztett. A normál verziónál a füstjelzés küszöbértéke, amelyen az érzékelő riasztást idéz elő, rögzítve van. A továbbfejlesztett algoritmus kiválasztásakor pedig a füstriasztási küszöb, amelyen az érzékelő riasztást ad, csökken, ha a hőmérséklet is emelkedik. Ezért az érzékelő érzékenyebbé válik a füstre, ha olyan hő növekedést is érzékel, mely jellemző egy valódi tűzesetre. Ez gyorsabb érzékelést adhat valódi tűz esetén. Hőérzékelő verzió esetén az A2S (fix), az A1R (hősebesség), vagy CR (hősebesség) algoritmusok választhatóak.

 

FC460PC tripla multiszenzor érzékelő

Ahol az életvédelem és a környezeti feltételek nagy kihívást jelentenek, ott a multiszenzor füst, hő és CO érzékelők használata jelentheti a megoldást. Az FC460PC érzékelő elsősorban füstérzékelő, de a kiegészítő hő- és CO-érzékelési módokat használja arra, hogy meghatározza a megfelelő riasztási küszöböt. Mindazonáltal minden egyes érzékelési mód önmagában is képes riasztást generálni, ha a koncentráció, illetve a hőmérséklet elég magas. Ideális választás hotel szobákban történő alkalmazásra, ahol a fürdőszobákból kijövő gőz gyakori téves jelzés forrás.

Univerzális üzemmódban a mért hő- és CO-szint emelkedése egy bizonyos mértékben csökkenti a füstriasztási küszöböt, ami gyorsabb reakciót adhat valódi tűz esetén.

Magas immunitású üzemmódban a mért hő- és CO-szint emelkedése kevésbé lesz hatással a riasztási küszöbre, így a füstérzékelés ugyan kevésbé lesz érzékeny, de immunisabb lesz a hamis riasztásokkal szemben.