DSC NEO és NEO Pro integráció Kantech EntraPass szoftverbe

2022-06-27

Mi az integráció? Az integráció alatt a behatolásjelző központok más rendszerbe történő illesztését értjük. Az integráció történhet egy külső vezérlő egységen keresztül, illetve egy számítógépes szoftveren keresztül is.

Kantech

A szoftver nagy előnye, hogy:

  • egyszerre, közös felületen jelennek meg a különböző rendszerek eseményei, és
  • az azonos felületről vezérelhető rendszerek egymásnak különböző vezérlési utasításokat tudnak átadni.

A DSC biztonságtechnikai termékek gyártója a Johnson Controls cégcsoporthoz tartozik, amely egyebek mellett más biztonságtechnikai termékek fejlesztésével és gyártásával is foglalkozik. Ezen termékek között megtalálhatók a beléptetőrendszerek és a videós rendszerek is. Így a DSC behatolásjelző rendszerek – mint a Johnson Controls cégcsoport egyik behatolásjelző rendszere – a cégcsoporthoz tartozó egyéb rendszerek felügyeleti szoftvereibe integrálhatóak. Lehetőség van a Kantech beléptetőrendszerek Entrapass beléptetővezérlő szoftverébe, vagy az exacqVision (Exacq), illetve Victor (American Dynamics) video management szoftverbe történő integrálásra.

 

Mely rendszerek alkalmasak az integrációra?

  • Az integrációra alkalmasak DSC behatolásjelző központok:
  • DSC Power (PC1616, PC1832, PC1864)
  • Maxsys (PC4020)
  • NEO (HS2016, HS2032, HS2064, HS2128)
  • PRO (HS3032, HS3128, HS3248)

A DSC Power és Maxys sorozat soros (RS-232) alapú modullal voltak illeszthetők, míg a NEO és PRO sorozat IP alapon kapcsolódhatnak az integrációs rendszerbe.

Kantech beléptető rendszer

A Kantech beléptető rendszert használva lehetőség van közvetlenül a szoftverhez történő csatlakozásra is, de akár bizonyos vezérlők is biztosíthatják a szükséges átjáró funkciót a behatásjelző rendszer és szoftver között.
Bármelyik KANTECH EntraPass szoftvert alkalmazhatjuk. A választást a beléptetőrendszer és az egyéb rendszer kialakítási igényekhez igazodva, annak megfelelően választhatjuk az egygépes Kantech EntraPass Special Edition verziótól kezdve akár a több 10 000 vezérlőt kezelő EntraPass Global Edition szofvert is az integrációhoz.

Kantech

DSC NEO központok a TL280 kommunikátor modullal IP hálózaton keresztül integrálhatók a Kantech EntraPass szoftverekbe.
DSC PRO központok az alaplapi ethernet csatlakozóval IP hálózaton keresztül integrálhatók a Kantech EntraPass szoftverekbe.

Integráltrendszer szintű eseménynapló

Az EntraPass szoftver a beléptető rendszer eseményei mellett eltárolja a riasztórendszer eseményeit is.
Az Asztalok közt elérhető eseménynapló gyűjti össze és jeleníti meg a felhasználó számára a rendszeren belüli riasztásokat (zónák és partíciók szerint), valamint innen érhető el a rendszerrel kapcsolatos egyéb hibák listája is pl. akkumulátor hiba, kommunikációs hiba …stb. Az Eseménynaplóban rögzített információk bármikor visszakereshetők és előhívhatók, valamint külön listában ki is menthetjük őket. Fontos, hogy a rendszer védelme érdekében manuális törlésre nincs lehetőség.

Eseménynapló

Térképes felügyelet

Lehetőség van akár egy vagy több megfelelően szerkesztett térképlap megjelenítésére is.

Jelzések

A kapcsolat felépüléséig piros x-szel jelölt ikonok jelzik, hogy nincs információ az adott rendszerről, eszközről, partícióról. Az ikonok megváltoznak a szinkronizáció alatt, amikor a panel és a szoftver felvette a kapcsolatot, és elkezdődik az állapotinformációk szinkronizálása. Majd a szinkronizáció után a különböző ikonokkal jelzi az állapotokat a térképlap.

Az érzékelők jelzik a nyugalmi állapotot, jelzést és a különböző hibaállapotokat is.

Kantech

A partíció-terület hatástalanított, kilépési késleltetési, élesített, riasztási …stb. állapotának jelzéséhez is különböző ikonok tartoznak.

Kantech

A konklúzió, hogy a kezelőszemélyzet könnyedén átláthatja a különböző területeket, hogy melyik van hatástalanítva, élesítve vagy akár riasztásban.

További lehetőségek

Több térképlapos rendszer esetén lehetőség van a térképlapon elhelyezett ikonok segítségével átváltani további térképlapra, akár olyan lapra is, mely másik rendszerhez tartozik. Lehetőség van egy lapon több rendszer zónáinak elhelyezésére is.
Igény szerint riasztás esetén egy külön ablakban is megjeleníthető az esemény.

Élesítés, hatástalanítás

A szoftverből élesíthetjük-hatástalaníthatjuk is az egyes területeket-partíciókat, a partíció állapotát jelző ikon jobb egér gombos menüjéből közvetlenül, vagy egy virtuális billentyűzet segítségével is elérhetjük.

Virtuális billentyűzet

A virtuális billentyűzetet a térképlapon elhelyezett ikon segítségével érhetjük el. Központonként (rendszerenként) 1 virtuális billentyűzet használatára van lehetőség. Egy térképlapon akár több rendszer virtuális billentyűzet ikonja is elhelyezhető. Az ikonnal megjeleníthető a billentyűzet, melyről kezelhető a rendszer, teljes körű elérést tesz lehetővé.

Az integráció során lehetőségünk van a behatolásjelző rendszerhez virtuális zóna hozzárendeléséhez. A virtuális zónához hozzárendelhetjük a beléptető rendszer valamely eseményét, melyet így egyszerűen szoftveres úton átjelezhetünk a riasztóba. Lehetőség van egy erőszakosan kinyitott ajtó riasztásjelzésének átküldésére a távfelügyeletre, még akkor is, ha maga a riasztórendszer hatástalanítva van, mert az ajtón üzemszerűen kártyával történő engedélyez után átmehetünk.

Ezzel a megoldással számos egyedi, rugalmas kialakítású, tervezési rendszert alakíthatunk ki, mindig a helyi felhasználói igényekhez, feladatokhoz igazodva.