Amit a Hikvision PTZ kamerákról tudni érdemes

2021-11-17

Nagy terület megfigyelése A PTZ kamera számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, melyek miatt nagy területek megfigyelésére használják, és gyakran ajánlott fix kamerával együtt használni, elkerülve ezáltal a lefedettség hiányát.

 

Bemutatjuk a Hikvision DS-2SE7C124IW-AE(32x/4)(S5) típusú PTZ kameráját. A PTZ kamerák nagy előnye, hogy 360 fokos teljes körbeforgást tudnak végrehajtani, és emellett maguk alá látnak AutoFlip funkcióval.

Egyes eszközök digitális forgatással és döntéssel is rendelkeznek, ami lehetővé teszi a videó beállítását a rögzítés után – bár az eredmény szemcsésebb és alacsonyabb felbontású lesz.

A legtöbb PTZ kamera rendelkezik optikai zoommal, amely távoli objektumok, például rendszámtáblák vagy arcok megtekintésére és rögzítésére szolgál. A PTZ kamerák optikai zoomja például a következő paraméterekkel rendelkezhet: 20x, 30x, 40x.

 

 

Panorama tracking

Az automatikus követés egy olyan funkció, amely lehetővé teszi a Hikvision PTZ kamerák számára, hogy a beállított látómezőben automatikusan kövessék a mozgó objektumokat. Ebben a beállítási szegmensben elérhető az automatikus követésen belül egy specifikusabb funkció a panorámafunkció, a Panorama tracking. Ehhez a művelethez a kamera 2 képalkotó szenzort használ.

 

A Panorama tracking beállításának lépései

A Panorama tracking beállításához először létrehozunk egy intelligens eseményt, amit a képen láthatunk.

 

 

Ezután:

  • a Panoráma követés beállításokra kattintunk, majd
  • engedélyezzük és kalibráljuk az útvonalat.

PTZ_kamera

 

 

Működése alapvetően az, hogy előre definiálunk egy szabályt, mint például behatolásérzékelésnél, ha egy személy megjelenik az adott területen, a kamera automatikusan leköveti a mozgását, amíg el nem hagyja a területet.

Az alábbi 2 képen látható a célobjektum detektálás (kék terület) és nyomon követés (piros terület), amíg a területet el nem hagyja a személy.

 

 


TERMÉKAJÁNLATUNK:

DS-2SE7C144IW-AE(32X/4)(S5)

Hikvision - 7-inch 4 MP 32X Powered by DarkFighter IR Network Speed Dome

DS_2SE7C144IW

 

ptz KAMERa