Alean vezeték nélküli infrafüggönyök

2020-12-09

Az Alean kínálatában megjelentek új vezeték nélküli eszközök, az ABI10-482W és ABI10-654W infrafüggönyök.

Mivel az Alean termékei univerzálisak bármilyen rendszerhez felhasználhatók. Az infrafüggönybe, vezeték nélküli adóegységet építettek mely megtanítható a relés kimenetű vevőegységnek. Kétféle vevőegység létezik: 1 és 4 csatornás, 1, illetve 4 infrafüggöny pár jelének fogadására. A vevőegységek 12 VDC-ről működnek és 1, illetve 4 relékimenettel rendelkeznek, melyeket beköthetünk a behatolásjelző központba. A vezetéknélküli kapcsolat maximum 100 méter lehet, működési frekvenciája 433MHz.

 

 

 

A vezeték nélküli infrafüggönyt arra tervezték, hogy jelezze a behatolást a védett térbe az adó és vevő közötti infrasugár megszakítása esetén. Vezeték nélküli, ezért könnyen telepíthető és alkalmas azokra a helyekre is, ahol nem lehet kábelezni. Az infrafüggönyökkel az épület oldalait védhetjük megfelelően, jelezhetjük a nyílászárók megközelítését, anélkül, hogy mindenhová kábelt kellene húzni.

 

Jelenleg két változatban létezik a vezetéknélküli infrafüggöny: 10 méteres hatótávolsággal 2 és 4 sugaras változatában: ABI10-482W és ABI10-654W. Az eszközök 48 és 65 centiméter magasak.

Az érzékelők 3,6V-os lítium elemről (típus: ER14505) működnek. A 2 sugaras adóban és vevőben 1-1 db, míg a 4 sugaras változatban 2-2 db található. A minimális áramfelvételnek köszönhetően az elemélettartam elérheti a 4 évet is.

Az eszköz IP65-ös védett, teljesen zárt polikarbonát házzal rendelkezik, víz és por ellen védett.

 

 

 

 

Az eszköz infravörös adóteljesítménye beállítható: a kisebb adóteljesítmény maximum 5m-ig, a nagyobb adóteljesítmény 5-10 közötti távolságra ajánlott, melyet DIP kapcsolóval választhatunk ki. A megszakítási idő szintén DIP kapcsolóval állítható be 40 vagy 80 ms-ra. Az érzékelő folyamatos megszakítás esetén is egy rövid impulzust ad a vevőegység felé, a jelzés szinte azonnal visszaáll függetlenül a megszakítási időtől. Ha folyamatosan meg van szakítva az az infrasugár, akkor DIP kapcsolóval beállítható, hogy 6 vagy 180 másodpercenként küldjön jelzést az infrafüggöny a relés vevőegységnek, mely így ismételt jelzést ad a behatolásjelző központ felé.

Az eszköz szabotázsvédelmét az ABI sorozatnál már megszokott módon a riasztási kontaktus vezérlésén keresztül valósítja meg az eszköz.

 

Az eszközt kiegészítő érzékelőként javasoljuk telepíteni akár egyéb vezérlési és érzékelési feladatok megvalósítására is.