Ajax vezetéknélküli riasztórendszer bemutató

2023-01-25

Az Ajax a világ egyik legmodernebb vezetéknélküli okos riasztórendszere, ideális lakossági felhasználásra vagy irodákba, üzlethelyiségekbe is. 2023-tól megtalálható a DSC Hungária kínálatában.

Vezeték nélküli kivitelének köszönhetően a vezetékes rendszerekhez képest sokkal tisztábban és gyorsabban telepíthető.

 

Fejlett központi egységgel rendelkezik, ami egyszerűen bővíthető vezeték nélküli mozgás-, nyitás-, tűz- vagy akár beázás-érzékelőkkel, valamint lehetőséget nyújt elektromos berendezések (pl. világítás) távoli vezérlésére is. A külön beszerezhető eszközöket gyorsan, pár érintéssel csatlakoztathatjuk a mobil alkalmazás segítségével.

 

Az ingyenes Ajax Security Systems alkalmazással a teljes rendszer felügyelhető.

Be- és kikapcsolható, megnézhetjük az egyes eszközök adatait, mint például a jelerősséget, a hőmérsékletet vagy az érzékelők állapotát is. A rendszer az alkalmazáson kívül a vezeték nélküli KeyPad billentyűzettel és a vezeték nélküli kulccsal, az Ajax SpaceControllal is kezelhető.

 

 

A HUB többféle verzióban létezik.

Ennek köszönhetően minden igényt kielégít a néhány érzékelővel felszerelt panellakástól kezdve a számtalan érzékelővel és sok vezérelt eszközzel rendelkező modern lakásig vagy üzlethelyiségig. Egyszerre akár 100 érzékelőt és kiegészítő modult csatlakoztathatunk hozzá.

 

A Hub akkumulátort tartalmaz az áramszünetek áthidalására, és akár 2 db külön SIM-kártya foglalattal több mobil szolgáltató hálózatára is csatlakozhat, ha az Ethernet vagy WiFi kapcsolat nem lenne elérhető.  A központi egység a riasztásokat push üzenetek vagy SMS formájában küldi a felhasználónak és akár távfelügyeletre is köthető.

 

A rendszer az Ajax által fejlesztett többféle technológiát alkalmaz az eszközök és központ közötti kommunikációra. Ezek közül az egyik az innovatív Jeweller technológia, ami sok újdonságot és előnyt biztosít a telepítőknek és a felhasználóknak egyaránt, mint például a nyílt környezetben akár 2000 m-es hatótávolság vagy a kétirányú kommunikáció.

 

 

Az Ajax biztonsági rendszere támogatja a szcenáriókat:

egy esemény hatására (pl: riasztás, időzítés, megváltozó biztonsági kód) képes működtetni a Relay-t, a WallSwitch-et és a Socket-et, ezzel különféle eseményeket beindítani.

 

Az Ajax alkalmazásain keresztül a biztonsági rendszerhez szinte bármilyen, RTSP-t támogató kamerát csatlakoztathatunk, sőt a Uniview és a Hikvision kamerái és DVR-jei egyszerűen integrálhatók vizuális verifikációhoz.

Az Ajax behatolásjelző rendszer könnyen, gyorsan telepíthető, számtalan okos megoldással rendelkezik.

 

Végül, de nem utolsó sorban jól néz ki és minden egysége a most divatos fekete színben is kapható.

A teljes kínálat megtekinthető ide kattintva.