A Hikvision HeatPro termékcsalád eszközeinek felhasználhatósága

2021-11-12

A riasztások tökéletesítésének érdekében a Hikvision HeatPro termékcsaládban a jelenlegi 160x120 pixel felbontás mellett már kaphatóak a 256x192 pixel felbontású hőkamerák is, amelyek mindegyike bi-spektrális.

HeatPro

 

A HeatPro kamerák a mélytanulási algoritmus továbbfejlesztésének és a nagyobb felbontásnak köszönhetően akár 70 méterről is képesek célobjektum detektálásra, így nagyobb biztonsággal lehet konfigurálni a riasztásokat emberre és/vagy járműre különböző szabályok szerint, úgy mint:

  • vonal átlépés vagy
  • területre belépés.

A hőkamera nagy előnye, hogy akár teljes sötétségben is mindent lát és kiválóan alkalmas vagyonvédelmi alkalmazásra, legyen szó akár ipari környezetről vagy családi ház kertjéről.
 

A területvédelmi megoldásokon felül lehetőségünk van tűz- és dohányzásdetektálásra típustól függően (T), illetve technológiai hőmérséklet mérésre is. A technológiai hőmérséklet mérés esetén lehetőség van:

  • terület,
  • vonal vagy akár
  • több pont egyszeri monitorozására.

Példának okáért könnyen monitorozhatók berendezések, gépek, gyártócellák, kábelek, erősáramú csatlakozási pontok. Ezáltal megelőzhetők az anyagi károk, kényszeredett leállások, és biztosítható a rendszerek üzemszerű működése. A technológiai hőmérséklet mérő üzemmód esetén a hőkamera megfelelő működéséhez feltétlen szükséges a paraméterek helyszínnek megfelelő pontos konfigurálására – távolság, tűrés, előriasztási és riasztási érték.

 

 


Kapcsolódó cikk:

HeatPro