HikCentral újdonságok (V.2.0 verziótól): Access Control verzió

2023-08-08

A Hikvision HikCentral Access Control verzióját beléptető rendszerek kezelésére, programozására fejlesztették ki. Legfőbb jellemzői közé tartozik az egyszerű kezelhetőség, stabil működés és az átlátható menedzsment. Ismerje meg cikkünkből részletesen!

Access Control vs Pro

A HikCentral Access Control verziója hasonlít a Pro-ra viszont a lényegi eltérés abban rejlik, hogy ez kifejezetten a rugalmas hozzáférés-szabályozást, munkaidő-nyilvántartást, vészhelyzeti összegyűjtést és kaputelefon-kezelést kínál a kis- és középvállalkozások számára.

Alapvetően a program ingyenesen letölthető és használható négy ajtós beléptető rendszerig. Abban az esetben, ha valaki nagyobb rendszert szeretne kiépíteni, akkor lehetőség van további licenccel bővíteni az ingyenes verziót (csak beléptető licenccel lehet!). Amennyiben a beléptető verziós HikCentralt szeretnénk bővíteni kamera csatorna licenccel, az már nem lehetséges. Ilyen esetben már HikCentral Pro verzióra kell váltani.

 

Nagy tudású ingyenes verzió

 Az ingyenes verzió a legtöbb alkalmazási funkciót lefedi a licencelt verzióból, például a jelenlét önkiszolgáló ellenőrzését, a speciális hozzáférési szabályok beállításait és a valós idejű állapotfigyelő irányítópultot.

A platform rugalmas beléptetés-kezelést kínál többféle hitelesítési módszerrel, beleértve az ujjlenyomatot, arcot, kártyát, QR-kódot, PIN-kódot, Bluetooth-t, NFC-t.

Az arcfelismeréses beléptető és munkaidő-nyilvántartás a COVID-19 járvány óta teret hódított. Az „érintésmentes” beléptetés nagyobb biztonságot és jobb hatékonyságot biztosít a hozzáférés-ellenőrzés és a munkaidő-nyilvántartás terén. A Hikvision MinMoe arcfelismerő terminálok pedig minden eddiginél egyszerűbbé teszik az idő és a jelenlét nyomon követését, a hozzáférés ellenőrzését és a korábbiaknál nagyobb biztonságot nyújtanak.

A HikCentral Access Control interaktív e-térképekkel rendelkezik, amelyek egyszerre több helyszín dinamikus nézetét biztosítják. A térképekre felhelyezhetjük a beléptető rendszerünket és akár online vagy offline formában nyomon tudjuk követni az eseményeket.

 

Felhasználók kezelése

A rendszer rugalmas jelenléti szabályokat és ütemezést is kínál a különböző munkakörökhöz, normál, munkaórás, többszörös vagy ideiglenes műszakokhoz.

A felhasználóbarát felületek és a gyors beállítás-varázslók megkönnyítik a telepítők, rendszer adminisztrátorok számára, hogy nagy rugalmassággal kezeljék a felhasználókat. Ezen túlmenően, könnyedén beállíthatják a műszakokat, munkarendeket igényeiknek megfelelően.

 

Az HikCentral Access Control verzió főbb tulajdonságai:

  • maximum 4 ajtót támogat (beléptető, kaputelefon kültéri egység)

  • maximum 200 kártya tulajdonos (felhasználó)

  • maximálisan 10 kaputelefon beltéri egységet támogat

 

A program az alábbi linkről tölthető le:

https://www.hikvision.com/en/products/software/HikCentral-Professional-series/hikcentral-access-control/